Szöveg: G.J.
INTRO
Mielőtt bekerültem az IKON csapatába, majdnem mindig olyan érzésem volt, hogy a gasztronómia iránti elkötelezettségemmel és őrületemmel tökéletesen egyedül vagyok szélesebb környezetemben. Az első naptól fogva - amikor fotózni hívtak be először egy júliusi étlapfrissítés kapcsán – , konzisztensen és egyre erőteljesebben érzem, hogy otthon vagyok. Senkinek nem furcsa, ha létrára állok, vagy földre fekszem egy jó fotóért, hogy evidensnek tartom a konyha kézműves termékeinek létezését, és hogy a séf számomra nem csak egy beosztott, hanem az étterem filozófiájának megtestesülése, a gépezet "apacsavarja".
Mielőtt bekerültem az IKON csapatába, majdnem mindig olyan érzésem volt, hogy a gasztronómia iránti elkötelezettségemmel és őrületemmel tökéletesen egyedül vagyok szélesebb környezetemben. Az első naptól fogva - amikor fotózni hívtak be először egy júliusi étlapfrissítés kapcsán – , konzisztensen és egyre erőteljesebben érzem, hogy otthon vagyok. Senkinek nem furcsa, ha létrára állok, vagy földre fekszem egy jó fotóért, hogy evidensnek tartom a konyha kézműves termékeinek létezését, és hogy a séf számomra nem csak egy beosztott, hanem az étterem filozófiájának megtestesülése, a gépezet "apacsavarja".
Most pedig, amikor újra meghirdették a STÍLUSOS VIDÉKI
ÉTTERMISÉG összejövetelének következő időpontját, el sem akartam hinni, hogy valósággá
válik egy újabb - hullócsillagos estén a
hűvös éjszakába kiáltott - kívánságom, avagy részt venni ezen a programon, egy
stílusos étteremmel és egy – világot járt,ám de ízig-vérig - vidéki séffel.
A STÍLUSOS VIDÉKI
ÉTTERMISÉG
„Összefogásunk célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy
kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljunk. Küldetésünknek érezzük, hogy
a vidéki magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson
alapuló kézműves éttermeket népszerűsítsük.
Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok a kóstolók
kínálása mellett izgalmas bemutatófőzésekkel is szórakoztatnak majd, és persze
megismerhetjük az egyes séfek személyes hitvallását a modern magyar
konyhaművészetről.
Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője szempontjából a
minőségi magyar alapanyagok és az igényes kézműves manufaktúrák támogatása
kulcsfontosságú. Ennek érdekében válogatott termékek piacát kínáljuk a
látogatóknak ezen a napon az ország különböző pontjairól.”
IDŐPONT:
2012. szeptember 29.
szombat 12.00-22.00.
HELYSZÍN:
Walter Vendéglő
2074 Perbál, Fő utca 26.
Szeretettel várunk mindenkit a perbáli WALTER VENDÉGLŐBE,
a Stílusos Vidéki Éttermiség nevében!
Részletes program és folyamatosan frissülő hírek ITT!
MILYEN ÉTTERMEKET
LEHET MEGKÓSTOLNI szeptember 29.-én?
Anyukám Mondta
Chianti Étterem
IKON Restaurant & Lounge
"Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-műhely. Nálunk mindenki őrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minőség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket . Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minőségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk az elfeledett vagy mellőzött alapanyagokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek."
Az Imola Udvarház
A Mandula Étterem és
Bor Bár
A Manga Gasztronómiai
Műhely
Nomád Hotel konyhája
Walter Vendéglő
Rosinante Étterem
Sarki Fűszeres
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése